Cases - Klienterne udtaler

Stig

Stig, der har gennemgået såvel NLP-terapi på grund af Quinkes ødem (svær åndenød grænsende til kvælning med akut indlæggelse til følge) som almindelig terapi hos Hanne Lund, har kun lovord til overs for behandlingsforløbene.

Stig siger og føler, at de væsentligste kritier for succes på dette område er:

  • klienten føler sig tryg
  • behandleren tror på og videregiver troen til klienten på, at behandlingen vil lykkes
  • specielle evner til at få klienten til at åbne op og opnå selvindsigt.


Hanne Lunds formidable evner til at kommunikere samtidig med, at hun skaber tryghed omkring klienten, har gjort mig i stand til at sætte de rigtige ord på mine følelser i de situationer, der fremkalder symptomerne på Quinkes ødem og dermed via selvindsigt blive i stand til at få omprogrammeret/lagret oplevelserne på den mest hensigtsmæssige måde, så det p.t. er situationer jeg ser tilbage på som overstået eller rettere - jeg beskæftiger mig slet ikke med det, fordi jeg bruger min energi positivt fremadrettet.

Stig, der i hele sin barndom er blevet behandlet med indsprøjtninger på Rigshospitalet i forbindelse med pollenallergi, fortæller ligeledes, at han fik redskaber til i pollensæsonen, hvor han nærmest har været invalideret på grund af allergi overfor græs, at få kontrol over anfaldene, der i dag er yderst sjældne.

Jens

I starten af året bevægede jeg mig langsomt ind i en stress-betinget depression og mistede samtidig interessen for stort set alt. Dette bevirkede at jeg måtte tage en 3-4 ugers sygemelding fra mit arbejde og begynde at tage mit liv op til en alvorlig revision. Det skal siges, at jeg til daglig er en rimelig succesfuld direktør i en mellemstor dansk virksomhed, og at jeg følte det nødvendigt at holde min tilstand væk fra andres opmærksomhed - udover min nærmeste familie. Dette gjorde bestemt ikke betingelserne bedre, og da jeg gennem længere tid havde forsøgt mig med psykolog-hjælp uden held, havde jeg rigtigt svært ved at se hvad der skulle kunne hjælpe mig, udover lykkepiller.

Mildest talt var medicin dog ikke nogen ønsketænkning fra min side, så jeg terpede internettet igennem mange gange for at finde et egnet alternativ. Jeg opdagede at der var noget der hed NLP, og på det tidspunkt var jeg så indelukket og træt af det hele, at jeg er sikker på at min familie var tæt på at måtte sige fra over for min destruktive tankegang, der umuligt kan forklares, hvis man ikke selv har prøvet det. Destruktiv er ikke ment rent fysisk ,men jeg befandt mig i en mental tilstand, hvor jeg ikke kunne finde glæde i nogen af de ting, der tidligere havde gjort mig glad og jeg kunne ikke finde ud af hvad der havde forårsaget mit manglende humør. Hvert et minut var en sej kamp, og jeg var konstant træt, trist og bare godt og grundigt ked af "det hele".

Én af de ting jeg fandt på internettet var NLP, men min natur er meget skeptisk, så jeg skulle tænke mange dage over om det nu var det rigtige. Det var jeg bestemt ikke sikker på at det var - ærligt talt - men noget skulle der gøres, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i projektet. Efter flere dages søgen opdagede jeg, at jeg igen og igen vendte tilbage til Hanne Lunds hjemmeside, og jeg kontaktede derfor Hanne, for at bestille en tid.

Efter den første konsultation følte jeg mig rigtigt godt tilpas hos Hanne, men jeg var bestemt ikke sikker på om det nu var noget for mig. Det hele virkede ikke særligt rationelt, i særdeleshed ikke i min firkantede verden, og selv om jeg var helt tryg ved Hanne, var jeg meget bange for hvad det nu var jeg bevægede mig ud i. Det hele taget i betragtning gjorde samtidig, at jeg var helt vildt usikker på mig selv og på alt omkring mig, så jeg var mere end meget nervøs da jeg troppede op til 2. Konsultation, hvor "vi" skulle tage NLP´en i brug.

MEN, det skulle jeg aldrig have været - det var en super oplevelse, og jeg fandt ud af nogle ting om mig selv, som både jeg, men også mine nærmeste kunne nikke genkendende til, og hvor vi alle sagde til os selv: det er da også rigtigt..... det havde vi helt glemt. Jeg kunne mærke hvordan mit humør gradvist blev bedre, og hvordan jeg langsomt begyndte at tænke positive tanker igen. Og jeg kunne mærke hvordan dagene pludseligt blev en anelse lettere at komme igennem.

Et kort resumé af mine næste 4 konsultationer er, at mine oplevelser var meget blandede. Nogle gange gik jeg hjem som var jeg på en lyserød sky, andre gange gik jeg lettet hjem, men alligevel med en portion uro i mig selv, men fælles for alle konsultationerne var, at jeg efter nogle timers ro fandt endnu mere ind til mig selv, og i dag - ca. 6 uger efter den første konsultation - er jeg glad som aldrig før, og samtidig har jeg fundet nogle redskaber til at fortsætte med at være MIG og ikke den jeg troede jeg skulle være.

Oven i dette, har jeg oplevet hvor vigtigt det er at få renset ud i sine gamle følelser, følelser der ubevidst ligger og blokerer - følelser, som man ikke ved man har.

I dag kan jeg glæde mig over at være blevet en meget bedre ægtemand og far, jeg er blevet en væsentligt bedre chef og vigtigst af alt - så er jeg i dag så tilfreds med mit liv, som jeg aldrig har været før. Selvfølgelig oplever jeg fortsat små bump på vejen, ting der driller, diskussioner på hjemmefronten eller på arbejdet, men de indvirker ikke længere på mit humør, som de gjorde tidligere. Jeg føler mig mere konstruktiv og mere forstående end tidligere.

Er NLP et mirakel? Nej, på ingen måde. Men NLP er et fantastisk redskab til at lære sig selv så meget bedre at kende, og NLP er for mig et ultimativt bevis på, at troen kan flytte bjerge - det vil sige, at vi rummer så mange ressourcer, som vi med en professionel hjælp kan mobilisere og som kan give uanede kræfter.

Til slut må jeg virkelig sende mine varmeste anbefalinger til Hanne Lund. At bevæge sig ud på så nyt et område var et kæmpe spring i mit liv, men Hanne formåede at guide mig støt og roligt igennem selv de mest ængstelige tanker, og det er uden tvivl Hannes mangeårige erfaring og kæmpe viden der har kunnet skabe en så tryg atmosfære, at jeg turde stå processen igennem. I dag kan jeg kun smile af, at jeg var i tvivl - men igen: i dag er der mange ting jeg kun kan undres over at jeg tænkte og følte inden mit møde med NLP.

Jens, 34 år.